Ponekad jela koja deluju izuzetno jednostavno, kao što je na primer kajgana ili barena jaja, zapravo imaju dosta finesa u pripremi i nisu nimalo laka kao što se čini.
Pa tako prženje pljesakavica deluje kao posao koji bi mogao da obavi i početnik, ali nije sve tako jednostavno.
Ako želite da hamburger bude savršeno sočan i ravnomerno ispečen, poslušajte šta savetuje Aleksandar Modesti, šef kuhinje u jednom beogradskom restoranu, piše Mondo.
"Za savršenu pljeskavicu dve stvari su bitne - minutaža i lopatica. Kada pržite meso, lagano pritisnite pljeskavicu lopaticom, ali samo jednom kada okrenete meso. Na ovaj način će biti ravnomerno ispečena, a neće izgubiti na sočnosti. Takođe, ovako će i zadržati oblik. Kada ih okrećete u tiganju ili na grilu, nemojte to da radite više od četiri puta, minut i po neka se peče sa svake strane pre okretanja", ističe kuvar.
Dao je i jedan jednostavan savet kako da se bareni krompir ne raspadne u vodi prilikom kuvanja.
"Kada kuvate krompir, nakon ključanja vode lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno da bi se skrob oslobodio iz krompira i biće potrebno manje vremena da se skuva, a zadržaće oblik", kaže Aleksandar.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: