OPTUŽEN NAJPOZNATIJI BANJALUČKI LOPOV: Upao sa nožem u kuću invalida pa mu ukrao novac, ortopedsku protezu i zdravstvenu knjižicu

printscreen YT

Mlađi Banjalučanin će se suočiti sa optužnicom podignutom protiv njega za krađu novca i proteze od invalida, potvrđeno je u Gradskom okružnom sudu tog grada.

Muškarac identifikovan kao Ranko Rakić (25), sada je pravosnažno optužen za pljačku muškarca u čiju je kuću provalio početkom godine naoružan nožem i uz pretnje tražio novac.

Uplašeni muškarac mu je predao novčanik u kojem se nalazilo oko 450 konvertibilnih maraka (oko 230 evra), ali to lopovu nije bilo dovoljno, pa je žrtvi ukrao ortopedsku protezu za nogu, zdravstvenu knjižicu i mobilni telefon, a potom je pobegao.

U bekstvu je verovatno zaključio da mu je ukradena proteza beskorisna jer ju je policija pronašla u obližnjoj kanti za smeće prilikom uviđaja posle pljačke.

Rakić, za kojeg se može reći da je i najpoznatiji banjalučki lopov, osim u tom gradu često je krao i u drugim mestima pa u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih dela.

Često je hapšen zbog krađa oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških telesnih povreda i drugih krivičnih dela. Poznat je i po tome što je ispred butika u naselju Lauš ukrao lutku iz izloga i počeo da beži s njom.

Kurir.rs/Klix.ba