ZVEZDA PROŠLA KROZ DALMACIJU: Volters DIRIGOVAO u Zadru, crveno-beli napravili dobru uvertiru za Partizan

KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Zadar rezultatom 73:83.

Najefikasniji u beogradskoj ekipi bili su Ognjen Kuzmić i Nejt Volters sa po 14 poena. Volters je u pobedi dodao 10 asistencija i četiri skoka, dok je Kuzmić zabeležio četiri skoka. Poen manje upisao je Nikola Kalinić, koji je zabeležio i pet asistencija i tri skoka.

U ekipi Zadra najbolji učinak imali su Džastin Karter i Domagoj Vuković (pet skokova) sa po 14 poena, dok je Dominik Mavra dodao 10 poena i sedam asistencija.

Zvezda je druga na tabeli ABA lige sa šest pobeda i jednim porazom, a Zadar je 12. sa učinkom 1/6.

U sledećem kolu Zvezda u večitom derbiju dočekuje prvoplasirani Partizan, dok Zadar gostuje ekipi Budućnosti u Podgorici.

KK Zadar/Zvonko Kucelin 
foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Tok meča:

Zadar - Crvena zvezda 73:83

Četvrta četvrtina:

Ne predaje se domaćin iako su na trenutak bili u poprilično teškoj situaciji. Uspeli su da vežu nekoliko pogodaka i smanje zaostatak na početku poslednjih 10 minuta, međutim do kraja nisu uspeli da ozbiljnije priprete rivalu, a utakmica je završena rezultatom - 60:72.

Treća četvrtina:

Vezuju sada trojke crveno-beli, moguće je da su time i obezbedili pobedu! Pet šuteva za tri poena su postigli gosti u trećoj deonici, a čak četiri vezana - 52:68.

Nemaju rešenja Zadrani za Ognjena Kuzmića koji je večeras za 12 minuta na parketu postigao 14 poena, a u stopu ga prati fantastični Volters koji je za sada najkorisniji košarkaša na ovom meču.

Crveno-beli su odlično krenuli u drugom poluvremenu i sada održavaju dvocifrenu prednost - 41:54.

Druga četvrtina:

Morao je Dejan Radonjić da zatraži tajm-aut nakon šeste trojke Zadra, a čak četiri je postigao Domagoj Vuković koji je postigao poslednje poene u prvom poluvremenu - 37:43.

Raspoložen je Džastin Karter, već je stigao do 11 poena, na drugoj strane dobre minuta pružaju Volters i Kalinić. Američki plejmjker je upisao već četiri asistencije, a Zvezda kontroliše rezultat - 34:43.

Serijom 15:2, Zadar je stigao i do prve prednosti na utakmici - 21:19, ali odmah je uzvratila ekipa Dejana Radonjića. Trojka Branka Lazića bila je prva za crveno-bele na ovom meču, a kapiten Zvezde je ubrzo pogodio još jedan šut za tri poena.

Serija od 8:0 vratila je prednost gostima - 23:31

Prva četvrtina

Na startu Nejt Volters i Ognjen Kuzmić su potvrdili da su u oličnoj formi. Plejmejker je postigao četiri, a centar već osam poena što je navelo trenera Zadra, Vladimira Anzulovića, da zatraži tajm-aut.

Pored osam poena, Kuzmić ima već i dva skoka.

Međutim, usledio je odgovor domaćina, koji je preko Kartera i Vukovića stigao do egala. Upravo je Vuković trojkama u završnici prve četvrtine postavio konačan rezultat nakon prvih 10 minuta - 18:18.

Uoči meča:

Crveno-beli će pokušati da zabeleže šesti trijumf i ujedno nanesu hrvatskoj ekipi koja je na začelju regionalnog takmičenja šesti poraz u sezoni.

Uvertiru za meč protiv Zadra, Crvena zvezda je imala u Evroligi gde je ostavrila ubedljivu pobedu protiv Panatinaikosa.

Pred meč sa Zadrom, Dejan Radonjić, trener aktuelnog prvaka je poručio da uprkos stanju na tabeli, ne očekuje laku utakmicu.

- Gostovanje u Zadru je uvek teška utakmica za svaku ekipu. Sačuvali su gro igrača iz prošle sezone i uz to nadogradili tim. Svakako da nas očekuje teško gostovanje Moramo da odigramo organizovano, na potrebnom nivou i sa energijom, dobro u oba pravca kako bismo mogli da kontrolišemo kvalitet domaćina i dodjemo do rezultata koji želimo - rekao je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Zadra, Vladimir Anzulović, priželjkuje dobru partiju svoje ekipe.

- Govorim ovo od prvog dana, nakon nekih pobeda u Hrvatskom prvenstvu to možda malo čudno zvuči, ali su momci pravi. Crvena zvezda je u Evroligi pobedila Panatinaikos skoro 40 razlike tako da ne ganjamo neku iluziju da smo favoriti. Mi ćemo dati sve od sebe, potući se i nadam se da će biti jedna dobra borba - rekao je Anzulović.

Kurir sport