Krompiru spremljenom sa kačkavaljem i šunkom, neće moći da odole pravi gurmani.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 100 gr šunke
- 50 gr sira
- 100 gr kisele pavlake
- 2-3 čena belog luka
- malo peršunovog lista
- malo rendanog kačkavalja
- 3 jaja
- malo ulja
Priprema:
Skuvati krompir, ali ne sasvim. Skinuti ljusku pa preseći na pola. Izdubiti sredini u jednu činiju. Šunku iseći na kockice kao i sir. Jaja izmutiti malo žicom, dodati izdubljen krompir, iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list…
Ubaciti i kiselu pavlaku i rendan kačkavalj i sve zajedno izjednačiti. Kašikom puniti krompir rasporediti masu. Peći na 220 stepeni oko 40 – 50 minuta da lepo porumeni. Fantastična užina ili večera.
Kurir.rs/A.A.
Bonus video: