Tiramisu je savršen izbor za vas ukoliko vam dolaze gosti iznenada, a nemate dovoljno vremena za spremanje komplikovanog slatkiša.
Profimedia
- 500 g maskarpone sira
- tri jajeta
- 400 g keksa
- tri šoljice kafe
- šest kašičica smeđeg šećera
- vanilin-šećer
- tri kašičice kakao praha
- dve kašičice ruma
Priprema:
Skuvati kafu i ostaviti da se ohladi. Odvojiti žumanca i belanaca. Belanca umutiti sa tri kašičice šećera u čvrst sneg. Žumanca izmiksati sa preostalim šećerom. U činiju sa žumancima dodati maskarpone sir i rum, te lagano promešati. Kada se dobije ujednačena smesa, dodati sneg od belanaca. Keks umočiti u ohlađenu kafu i ređati na dno staklene posude, pa preliti kremom. Postupak ponoviti još dvaput, te poslednji sloj posuti kakaoom. Ohladiti i poslužiti.
Profimedia
Kurir.rs/M.M.