Evo kako da napravite savršene lešnik štangle u kojima će uživati cela porodica. Postupak je jednostavan, pa će se i neiskusne domaćice sjajno snaći, a u nastaku vam ostavljamo recept za ovu poslasticu.
Sastojci:
Kora:
- 125 g lešnika
- 100 g kokosovog brašna
- prstohvat morske soli
- 3 kašike kakao praha
- 25 urmi (prethodno potopljene u mlaku vodu na 15 minuta)
- vanilin ekstrakt
- 7-12 kašika vode od urmi (po potrebi)
Fil:
- 1/2 šolje kikiriki putera
- 2 kašike meda
Preliv:
- 80 g crne čokolade
- 20 g putera
- 30 g lešnik putera (nije neophodno)
Priprema:
U blender ubacite lešnike, kokos, kakao ,so i izblendajte do brašnaste teksture.Potom dodajte urme (oceđene od vode) i vanila aromu. Blendajte sve dok se sastojci potpuno ne sjedine i smesa ne postane lepljiva. Vodu dodavati po potrebi.
Dobijenu smesu utisnuti u kalup koji je najbolje da obložite kesom za zamrzivač i staviti u zamrzivač/frižider dok pripremite fil. Kikiriki puter pomešajte sa medom i prelijte preko "kore". Najbolje bi bilo da kolač odstoji preko noći u frižideru. Crnu čokoladu istopite sa kokosovim uljem i prelijte preko kolača.
Kurir.rs/A.A./IGY THE COOK
Bonus video: