Pijani šaran jedan je od omiljenih jela u srpskim domaćinstvima. U najpopularnijem kulinarskom šou programu "Majke i snajke" porodica Milovanović, majka Dragica i snajka Jagoda, upravo su spremale ovo jelo.
Naporedo sa njima i voditelj i kuvar Radomir Raša Vlačić, pokazao je kako on sprema ovo omiljeno jelo u mnogim kućama.
- Kotlet šarana u brašno, a zatim posoliti samo sa jedne strane. Pijani šaran se sprema oko sat i po vremena, ali kad ste u restoranu, ne može toliko da se čeka, pa sve to može da se radi i na porcije. Zato je potrebno da se šaran prvo proprži da bi skratio termi;ku obradu u rerni. Sve je prvo pripremljeno u tiganju, čak i povrće. Šaran treba da bude ispečen na nekih 60 odsto. Doda se malo soli, malo bibera i onda ga naliti vinom - navodi kuvar Raša.
Gospođe Milovanović dobile su da spreme i tufahije i tu su se pokazale odlično, a master šef Raša otkrio je i svoj recept za spremanje tufahija, koji je detaljno opisao u videu ispod.
Kurir.rs
Bonus video: