OVE ZIME U LOZNICI ZABAVA ZA NAJMLAĐE: Klizalište na otvorenom

T.Ilić

LOZNICA - Na parkingu iza Vukovog doma kulture Lozničani će ove zime moći da uživaju u klizanju. Gradsko veće je na jučerašnjem zasedanju odlučilo da se na tom prostoru postavi montažno klizalište koje se daje na privremeno korišćenje Turističkoj organizaciji grada Loznice.

Dimenzije klizališta biće 25 sa 12 metara, odnosno tri stotine kvadratnih metara, a treba da bude otvoreno od prvog decembra ove do kraja janura 2022. godine. Članovi Veća istakli su da je postavljanje klizališta u zimskom periodu, dobar način da mladi ‘’kvalitetno provode svoje slobodno vreme, imajući na umu uticaj pandemije i u određenoj meri restriktivan način društvenog života’’. Ljubitelji klizanja imaće dovoljno vremena da nabave nove klizaljke, ili iz ostava izvuku stare koje su koristili pre više godina kada je na istoj lokaciji postojalo klizalište.

Lozničani su na kraju 2011. godine dobili klizalište na oko 380 kvadratnih metara, klizaljke su iznajmljivane po pristupačnim cenama, a ono je bilo je novogodišnji poklon lokalne samouprave građanima. Dve zime se družilo na otvorenom klizalištu, ukupno je prodato oko 17.000 ulaznica i na ledu su po dva meseca uživali i mladi i stari. Onda je umesto za led novac 2013. uložen u toplifikaciju sale ’’Sokolana’’ i u halu UFK ’’Lagator’’ i otada su sličuge stajale zaboravljene.

T.Ilić 
foto: T.Ilić

Ove zime opet će posle višegodišnje pauze ponovo biti prilike za klizanje i uživanje na predstojećem raspustu koji će većina lozničkih školaraca provesti u svom gradu.

Kurir.rs/T.Ilić