Kolač koji je mekan kao pena, izdašan, lagan za spremanje, a povrh svega je i jeftin.
Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 6 kašika brašna
- korica limuna
- 1/2 praška za pecivo
Printscreen/Bakina Kuhinja
Sastojci za nadev:
- 5 kašika džema
- 50 gr mlevenog keksa
- šećer u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, pa onda izrendanu koricu limuna, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek paprirom pa istresti pola testa i ravnomerno rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izmešati džem i keks pa sipati na pečen biskvit i rasporediti.
Preko džema sipati ostatak testa, i peći još 20 minuta ceo kolač. Vruć kolač posuti mešavinom šećera u prahu i vanilinog šećera. Kad se ohladi, iseći na štangle.
Printscreen/Bakina Kuhinja
Kurir.rs/Bakina kuhinja
Bonus video: