Postoji mnogo zabluda oko prženja steka, da li treba da bude potpuno pečen, polukrvav ili potpuno krvav.
Master šef Raša zazrešio je tu misteriju i pokazao pravilan način pripreme.
Naime, prvo što treba da uradimo jeste da dobro začinimo meso sa soli i biberom, nije potrebno dodavati bilo kakve druge začine. Dok to radimo, u tiganj stavljamo puter i malo ulja da se dobro zagreje (ulje se stavlja kako puter ne bi zagoreo). Tiganj treba da bude što vreliji kako bi se napravila lepa korica na steku.
Kada se tiganj dovoljno zagrejao, stavljamo meso i pržimo ga dok se sa te strane ne postane tamno braon. Potom, meso okrećemo na drugu stranu, dodajemo u tiganj još putera u koji stavljamo beli luk i majčinu dušicu.
Kada se puter otopi i upije sokove od belog luka i majčine dušice, meso počinjemo time da prelivamo kako bi stek upio sve ukuse. Meso je potrebno prelivati dok se sa te strane takođe ne napravi braon korica.
Nakon nekoliko minuta u tiganju ćete imati savršen medium rare stek. Meso izvadimo iz tiganja, stavimo na dasku za sečenje, sačekamo 3 minuta da se malo ohladi i serviramo!
Stek možete servirati uz krompir ili povrće po izboru.
Kurir.rs
Bonus video: