LAKO JE

POGAČA MEKANA KAO DUŠA I BEZ KVASCA: Ostaće sveža nekoliko dana, a evo kako se priprema! (RECEPT)

Foto: Profimedia

Recept za ukusnu pogaču, koja će ostati sveža i po nekoliko dana.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

  1. 350 gr brašna
  2. 100 gr kiselog mleka
  3. 1 kašičica praška za pecivo
  4. 100 ml kisele vode
Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema:

U činiju prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati kiselo mleko i kiselu vodu i zamesiti mekše testo.

Mesiti duže da testo bude glatko dodavajući brašno. Razviti ga rukama veličine pleha 22 cm.

Premazati mlekom pa viljuškom izbosti pogaču. Ide u vruću rernu.

POGAČA MEKANA KAO DUŠA I BEZ KVASCA: Ostaće sveža nekoliko dana, a evo kako se priprema! (RECEPT) Izvor: Youtube

Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:51
Kija Kockar progovorila o gradonačelniku Banjaluke: Zvao me je Draško, hoće da okaje grehe!  Izvor: Kurir televizija