NAJBOLJI RECEPT ZA TRADICIONALNO PEČENJE: Mesni rolat Štefani punjen jajima, specijalitet broj 1 na vašoj trpezi
Ukoliko nemate mnogo vremena za spremanje i obradu namirnica, a želite nešto ukusno i brzo, kao iz restorana, Štefani je pravo jelo za vas. Ovaj recept oduševio je mnoge neiskusne domaćice i mesoždere.
Za Štefani je potrebno:
- Juneće mleveno meso
- Krompir
- Crni luk
- Beli luk
- Peršun
- Jaja
- Prezle
- Paradajz sok
- Mleko
- Puter
Priprema: Da se ne bi osećao luk pod zubima, najvažnije je iseći ga što sitnije. Beli i crni luk se dodaje u mleveno meso. Peršun se isecka sa stabljikama, jer se u njima nalaze vitamini i aroma, pa se doda u smesu sa mlevenim mesom. Nakon toga, u smesu dodati i jedno celo jaje i biber i so. Smesa se ujednači. U smesu se mogu dodati i prezle kako bi pokupile višak vlage. Smesa mesa se postavlja na foliju i preko njega se poređaju jaja sečena na pola. Sve se to urola i zamota u foliju. Krajevi folije se zavrnu u "kobasicu" i ubace u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni. Nakon 10 minuta temperaturu smanjiti na 150. Servirati uz pire i paradajz sok.
Prijatno!
(Kurir.rs)
Bonus video: