Pripremite teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama i oduševite vaše najmilije.
Od namirnica će vam trebati:
- teleći file
- taljatele
- belo vino
- limun
- brašno
Prvi korak je termička obrada testenine. Ako na pakovanju piše da taljatele treba da se kuvaju devet minuta, kuvamo ih dva minuta manje jer će dalji proces termičke obrade nastaviti u tiganju.
Dok se taljatele kuvaju, meso posolimo, pobiberimo i uvaljamo u brašno. U međuvremenu stavimo ulje u tiganj da se dobro zagreje.
Kada se ulje zagrejalo, u tiganj stavljamo meso da se ispeče. Kada se na šniclama uhvati zlatno braon korica, dodajemo malo belog vina i vode u kojoj se kuvala pasta a nakon nekoliko minuta dodajemo i malo limuna.
Limun se stavlja kako bi razmekšalo meso.
Kada se meso ukrčkalo, dodajemo taljatele u tiganj kako bi lepo upile sos. Možete staviti i kocku putera kako bi sos bio kremastiji.
Jelo možete dekorisati peršunom ili čeri paradajzom.
Kurir.rs
Bonus video: