ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept!

Profimedia

Master šef Raša podelio je u emisiji Majke i snajke recept za savršen čokoladni mus!

Od sastojka će vam trebati:

- 200g crne čokolade

- dva jaja

- 20 grama putera

- šećer u prahu

- malo soli

Čokoladu stavljamo da se otopi na pari sa 20 grama putera, a potom i dva žumanca u otopljenu smesu. Videćemo ubrzo da se čokolada zgusnula, to znači da su žumanca odradila svoj deo posla. Smesi dodajemo šećera u prahu.

Prstohvat soli stavljamo u belanca koja su nam ostala i mutimo ih dok nemaju teksturu "snega". Dobijenu smesu polako kašiku po kašiku dodajemo čokoladi koju smo otopili i stavljamo u frižider da se ohladi.

Serviranje:

Na dno čaše gde serviramo mus stavljamo borovnice i prelivamo ih musom. Ribizle možemo možemo dodati na smesu preko.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:43
Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama Izvor: Kurir televizija