Master šef Raša podelio je u emisiji Majke i snajke recept za savršen čokoladni mus!
Od sastojka će vam trebati:
- 200g crne čokolade
- dva jaja
- 20 grama putera
- šećer u prahu
- malo soli
Čokoladu stavljamo da se otopi na pari sa 20 grama putera, a potom i dva žumanca u otopljenu smesu. Videćemo ubrzo da se čokolada zgusnula, to znači da su žumanca odradila svoj deo posla. Smesi dodajemo šećera u prahu.
Prstohvat soli stavljamo u belanca koja su nam ostala i mutimo ih dok nemaju teksturu "snega". Dobijenu smesu polako kašiku po kašiku dodajemo čokoladi koju smo otopili i stavljamo u frižider da se ohladi.
Serviranje:
Na dno čaše gde serviramo mus stavljamo borovnice i prelivamo ih musom. Ribizle možemo možemo dodati na smesu preko.
Kurir.rs/M.L.
Bonus video: