Ekler torta je poslastica za koju vam nije neophodno veliko kulinarsko iskustvo, ali ni rerna. Za čuvenu ekler tortu ste sigurno čuli, a mi vam ostavljamo recep kako da je napravite.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
- 50 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 100 g šlaga
- 400 g keksa četvrtastog
Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes
Glazura:
- 80 g šećera
- 15 g kakao praha
- 20 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
Na dno vatrostalne posude stavite keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov, ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio, u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko kesa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao prah. Prelijte preko keksa i ostavite oko dva sata u frižideru da se ohladi.
Kurir.rs/A.A.Cookrate - Cakes
Bonus video: