HOĆETE TOP LINIJU KAO ANA IVANOVIĆ? Ona ima SAVRŠEN RECEPT za BOŽIĆNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera! Jedete a ne gojite se!
U većini porodica običaj je da se u danima pred Novu godinu i Božić pripremaju božićni medenjaci, a ako vas brinu kalorije ovih ukusnih keksića i vodite računa o liniji, onda će vas sigurno obradovati recept za iste bez šećera i brašna, koje sprema Ana Ivanović!
Recept je podelila proslavljena teniserka Ana Ivanović, a jedva čekamo da i sami isprobamo ove sočne, mirisne keksiće zbog kojih ne grize savest.
"Isprobajte ovaj neverovatni recept za božićne kolačiće i javite mi da li ste uživali u njimam koliko i moja porodica i ja", napisala je Ana uz fotografiju svojih kolačića.
Sastojci:
- 300 g banana
- 160 ml bademovog mleka
- 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
- 2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
- 110 g meda (ili manje po ukusu)
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 240 g ovsenih pahuljica
- 50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte bananu, mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.
kurir.rs
Bonus video: