ČAČAK - Iako je u većini domova već zablistala novogodišnja jelka, a za ukrase se nije štedelo i vrlo često je sama dekoracija ukućane papreno koštala, kreativna Marija Lukić iz Čačka na najbolji mogući način dokazuje da može i drugačije.
Ona svoju jelku već nekoliko godina unazad kiti kolutovima pečene pomorandže i otkriva fantastičan recept, objavila je RINA.
„Svi oni koji su preležali korona virus znaju koliko je to naporno i psihički i fizički, jedini način da se malo pridignete jeste neka kreativna akcija i zato sam odlučila da smislim potpuno nove novogodišnje ukrase.
Postupak je veoma lak jer su vam potrebni samo pomorandze i kasnije neki lep urasni kanap. Voće se iseče na krugove debljine oko pet centimetara, stavi na pleh i u rerni se peče dva sata sa jedne i dva sata sa druge strane. Naskon toga dobijate prelepe, ali pre svega neobične ukrase“, rekla je Marija za RINU.
Kontrast jakih boja, na zelenoj jelci stvara fantastičan efekat, a nakon što je sliku svoje novogodišnje jelke okačila na društvene mreže, Mariji je stiglo na desetine poruka sa dodatnim idejama.
„Očigledno je da je korona vurus kod mnogih ljudi probudio kreativnost i želju za ukrašavanjem doma, jer to je mesto u kom za razliku od prethodnih godina provodimo najviše vremena. Javljale su mi se žene iz cele Srbije, zatim Hrvatske i regiona koje su takođe imale jelku okićenu na ovakav način, možemo reći da je postala potpuni hit ove godine“, rekla je ova Čačanka.
Osim što je neobična i šarena, na ovakav način okićena novogodišnja jelka puna je vitamina i izuzetnog mirisa, a kakva aroma se širi kroz kuću saznaćete ako u rerni ispečete kolutove pomorandze. Ovo je idealna opcija i za one koji tokom pandemije svoj imunitet jačaju voćem koje je bogato vitaminom "c", pa tako ne samo u kuhinji već može završiti i kao novogodišnji ukras.
Kurir.rs/RINA