POLA PLATE ODE NA UKRASE, ALI NE I KOD MARIJE: Čačanka oduševila idejom, ima potpuno nesvakidašnju novogodišnju dekoraciju (FOTO)

rina.rs

ČAČAK - Iako je u većini domova već zablistala novogodišnja jelka, a za ukrase se nije štedelo i vrlo često je sama dekoracija ukućane papreno koštala, kreativna Marija Lukić iz Čačka na najbolji mogući način dokazuje da može i drugačije.

rina.rs 
foto: Rina.rs

Ona svoju jelku već nekoliko godina unazad kiti kolutovima pečene pomorandže i otkriva fantastičan recept, objavila je RINA.

rina.rs 
foto: Rina.rs

„Svi oni koji su preležali korona virus znaju koliko je to naporno i psihički i fizički, jedini način da se malo pridignete jeste neka kreativna akcija i zato sam odlučila da smislim potpuno nove novogodišnje ukrase.

rina.rs 
foto: Rina.rs

Postupak je veoma lak jer su vam potrebni samo pomorandze i kasnije neki lep urasni kanap. Voće se iseče na krugove debljine oko pet centimetara, stavi na pleh i u rerni se peče dva sata sa jedne i dva sata sa druge strane. Naskon toga dobijate prelepe, ali pre svega neobične ukrase“, rekla je Marija za RINU.

rina.rs 
foto: Rina.rs

Kontrast jakih boja, na zelenoj jelci stvara fantastičan efekat, a nakon što je sliku svoje novogodišnje jelke okačila na društvene mreže, Mariji je stiglo na desetine poruka sa dodatnim idejama.

rina.rs 
foto: Rina.rs

„Očigledno je da je korona vurus kod mnogih ljudi probudio kreativnost i želju za ukrašavanjem doma, jer to je mesto u kom za razliku od prethodnih godina provodimo najviše vremena. Javljale su mi se žene iz cele Srbije, zatim Hrvatske i regiona koje su takođe imale jelku okićenu na ovakav način, možemo reći da je postala potpuni hit ove godine“, rekla je ova Čačanka.

rina.rs 
foto: Rina.rs

Osim što je neobična i šarena, na ovakav način okićena novogodišnja jelka puna je vitamina i izuzetnog mirisa, a kakva aroma se širi kroz kuću saznaćete ako u rerni ispečete kolutove pomorandze. Ovo je idealna opcija i za one koji tokom pandemije svoj imunitet jačaju voćem koje je bogato vitaminom "c", pa tako ne samo u kuhinji već može završiti i kao novogodišnji ukras.

Kurir.rs/RINA