PREDSEDNIK SRBIJE O DODIKU I ODLUCI SAD: Rešenje nije u sankcijama

Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "Srbija svakako nije srećna" zbog odluke SAD da uvedu sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, kao i da Beograd ne misli da je rešenje u sankcijama.

"Nema nikakve sumnje da se Srbija ni u jednoj jedinoj tački ne samo neće saglasiti već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv svog naroda, pripadnika svog naroda, predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj", rekao je Vućič novinarima posle dodele paketića srpskoj deci iz Hrvatske koja povodom Božićnih praznika borave u Beogradu.

Navodeći da odluka o sankcijama donosi brojne izazove za RS i za Srbiju, Vučić je rekao da je reč o "komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu i hitru reakciju, posebno ne brzopletu".

On je naveo i da je stavljanje medija pod sankcije "užasna odluka".

Vučić je rekao da je razgovarao sa Dodikom i predsednicom RS Željkom Cvijanović, kao i da će se sastati sa njima, uskoro, 10. ili 11. januara.

Ministarstvo finansija SAD juče je objavilo nove sankcije za srpskog člana Predsedništva BiH i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada ;Dodika zbog, kako je obrazloženo, potkopavanja stabilnosti BiH, korupcije i ugrožavanja mirovnog sporazuma.

Sankcije su uvedene i banjalučkoj ATV zbog, kako je navedeno, povezanosti sa Dodikom.

Kurir.rs/Beta