VATRA IM JE ZA TREN ODNELA SVE: Porodici Vranić kojoj je izgorela kuća u strašnom požaru stigla pomoć

Kurir.rs/T. Ilić

Pre nešto više od mesec dana u sred bela dana izbio je požar u kući porodice Popović - Vranić u lozničkom selu Runjani i za tili čas napravio veliku štetu. Izgoreo je krov na delu kuće, ali je ona kompletno postala neuslovna za stanovanje pa se porodica, u kojoj su pored Ljiljane Vranić, njeni sin, ćerka, dvanaestogodišnja unuka i majka od 78 godina otada nalazi kod rodbine i prijatelja.

Čekaju dan kada će ponovo biti pod istim krovom, a sada su dobili pomoć koja će to ubrzati. U domaćinstvo je stigao kamion sa građom koju je Ljiljani predao Igor Braunović, direktor JP ‘’Srbijašume’’.

Kurir.rs/T. Ilić 
foto: Kurir.rs/T. Ilić

- Nastojimo da kad god smo u mogućnosti izađemo kao društveno odgovorna kompanija u susret građanima Srbije kada se nađu u ovako teškoj situaciji kao što se to dogodilo porodici Vranić. Potrudili smo se da što hitnije ispunimo naše obećanje i sada smo dovezli građu za krovnu konstrukciju i ostalu potrebnu za sanaciju njihove oštećene kuće. U ime svih zaposlenih želim da ova porodica što pre ima krov nad glavom – kazao je on u Runjanima.

Osim ‘’Srbijašuma’’ porodici je među prvima pomogla šabačka eparhija izvesnom svotom novca, a Ljiljana veli da je zahvalna njima i svima koji su im se našli u nevolji.

Kurir.rs/T. Ilić 
foto: Kurir.rs/T. Ilić

- Veliko hvala mom kumu Vladimiru, svim zaposlenim u gradskoj upravi gde radim dve decenije, mojim komšijama, kompaniji ‘’Pejak Handel’’, dvojici preduzetnika kod kojih je radio i radi moj sin, koji su pomogli da pokrenemo izgradnju nove kuće na placu gde smo imali samo urađen temelj. Ova pomoć u
materijalu dobro će nam doći da pokrijemo izgorelu kuću i osposobimo jedan njen deo, da tu mogu da boravim sa mojom majkom. Deca su u Loznici, a nadam se da ćemo što pre uskoro svi biti ponovo zajedno – kaže Ljiljana kojoj su dok je pričala zasuzile oči.

Kurir.rs/T. Ilić 
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Petočlana porodica živela je u staroj nasleđenoj roditeljskoj kuću i pre četiri godine je u njoj promenila celu elektroinstalaciju, ponovo uvela struju i krenula u renoviranje kuće. Nabavili su novu stolariju, pločice, pre nekoliko meseci uradili izolaciju i fasadu i ostalo je još samo da promene krov na kući koja nije imala ploču. Međutim, sredinom decembra je sav trud upropastila vatra i sreća u nesreći je da su svi tada ostali nepovređeni.

(Kurir.rs/T.Ilić)