ŠOKANTNE CENE U KAFIĆIMA NA SRPSKIM PLANINAMA! Na Zlatiboru čaša soka 0,25 litara ČAK 240 DINARA! Daš pare i ostaneš ŽEDAN (FOTO)

Printscreen/RTS

Zimska sezona je u jeku, a ljubitelji snežne idile i skijanja su odavno bukirali svoja mesta na planinama. Međutim, ono što svakodnevno razbesni turiste su upravo cene u kafićima i restoranima koje premašuju budžet velikog dela građana.

Iako je većina posetilaca navikla da sa zimskom sezonom idu i paprene cene u ugostiteljskim objektima, svake godine su društvene mreže preplavljene fotografijama računa iz kafića koje ljudi objavljuju i iznova se iznenađuju koliko moraju da plate običnu vodu, sok ili kafu u nekom kafiću na ovim lokacijama. Jedan naš čitalac koji se trenutno nalazi na zimovanju na Zlatiboru poslao je redakciji Kurira fotografiju digitalizovanog menija iz jednog kafića na kojoj se vide cene sokova u jednom ugostiteljskom objektu na ovoj destinaciji.

- Ovo je fotografija menija iz kafića u kome sam bio malopre. Svake godine posećujem Zlatibor, ali me uvek iznenade ovakve nenormalne cene. Prošle godine sam se šokirao kada je obična voda koštala 380 dinara, a sada čašu soka plaćam 240 dinara, a ostajem žedan. Prijatelji koji su otišli na odmor na drugim destinacijama kažu da ni tamo nije bolja situacija, te da su na Kopaoniku tri pića platili 1.000 dinara - napisao je naš čitalac.

Naime, na fotografiji se vide cene sokova, pa tako čaša gaziranog napitka, odnosno 0,25 litara košta 240 dinara, dok sok od jabuke, đus narandža ili sok od borovnice od 0,2 litra takođe košta 240 dinara!

Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

Ovakve fotografije računa sa naših planina naiđu na ogroman broj komentara, a mnogi turisti su saglasni sa tim da je nekoliko dana na zimskim planinama, skuplje nego letovanje od deset dana na egzotičnim destinacijama.

Kurir.rs/ A. K.