Iz Bakine kuhinje danas nam dolazi dobro poznati kolač, ali ovako odličan recept malo ko zna.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 100 gr šećera ( ja sam stavila 3 kašike)
- 120-130 gr brašna
- 70 ml maslinovog ulja (ili rastopljenog maslaca toliko)
- 100 ml jogurta
- 100 gr maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
Printscreen/Bakina Kuhinja
Premaz
- 200 gr džema od kajsija ili drugi ali svetliji
- 100 gr čokolade mlečne
- 1 kašika mlela
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano (obavezno). Dodati ulje, jogurt, cimet mak i sve dobro lagano izmešati. Pleh 30x25 obložiti pek papirom i izliti testo ravnomerno malo protresti.
Peći na 200 stepeni C 40 min pred kraj smanjiti na 180 stepeni i pokriti. Vruć kolač preliti sa ugrejanim džemom pa kad se malo prohladi preliti sa čokoladom. Vrhunski osvežavajući...
Printscreen/Bakina Kuhinja
Kurir.rs/bakina kuhinja
Bonus video: