NAJBOLJI GURMANSKI RUČAK: Prvi put se krčkao na vatri još pre 4.000 godina, naše Lale su ga dovele do savršenstva! (RECEPT)

Profimedia

Jelo možete da servirate sa testeninom, kuvanim krompirom ili pirinčem.

SASTOJCI

650 g junetine (od vrata ili plećke) - 100 g suve slanine - 4 glavica crnog luka - 3 čena belog luka - 2 dl soka od paradajza - 2 dl belog vina - 1 velika kašika crvene začinske paprike - 1/2 male kašike ljute začinske paprike - 1 dl goveđe supe (vode) - so, biber

Shutterstock 
foto: Shutterstock

PRIPREMA:

1. Isecite junetinu na veće kocke, a slaninu što sitnije. Crni luk očistite i isecite na rebarca,

2. U prigodnu šerpu prvo stavite iseckanu slaninu, propržite je, pa dodajte crni luk i nastavite da dinstate na umerenoj temperaturi, dok luk ne omekša.

Profimedia 
foto: profimedia

3. U šerpu dodajte junetinu, promešajte i ostavite na ringli dok meso ne omekša.

4. Kad meso omekša, dodajte beli luk, sok od paradajza, začinsku crvenu papriku (i slatku i ljutu), posolite i pobiberite prema ukusu.

5. Sve lagano opet promešajte, sipajte belo vino i goveđu supu koju možete da zamenite toplom vodom, poklopite šerpu i ostavite da se gulaš krčka dok meso ne počne da se raspada.

Thinkstock 
foto: Thinkstock

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

12:56
Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi Izvor: Kurir televizija