Obavezno napravite ovaj desert. Ko god ga probao, vrlo brzo ga je pravio ponovo jer je preukusan.
Sastojci:
1/2 kg kora za pitu
1/2 kg višanja
7 dl mleka
200 g šećera
2 kesice vanilin-šećera
1 limun
ulje
šećer u prahu
Priprema:
1. Skuvajte puding od vanile u 7 dl mleka i prilikom kuvanja ga zašećerite.
2. Višnjama izvadite koštice i ostavite da se malo ocede (odledite ih i ocedite i ako su bile zamrznute).
3. Koru stavite na navlaženu krpu i premažite uljem, pa na nju stavite još jednu koru, premažite je ohlađenim pudingom, pa i po njemu rasporedite višnje.
3. Urolajte savijaču pomoću krpe i pecite u već zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni oko pola sata.
4. Prilikom posluživanja pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: