Da li znate da paprika ima više C vitamina od limuna? Jedite je stalno, a treba da vam bude nezaobilazan sastojak u ishrani u svim godišnjim dobima i zato što je bogata vitaminom A i sadrži obilje minerala, posebno kalijum.
Ima nisku energetsku vrednost, pa je odličan izbor za dijetalnu ishranu!
SASTOJCI:
2 belanca
1 paprika
2 šake čeri paradajza
2 velike kašike vode
1 šaka svežeg lita svežeg peršuna (korijander)
1 mala kašika ulja
1 prstohvat ljute paprike (po želji)
so, biber
PRIPREMA:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a dok se ona greje pomešajte belanca sa vodom i dodajte par kapi ulja. Sve ovo možete da uradite ina šporetu, u tiganju koji se ne lepi.
2. Pecite belanca tri do četiri minuta, izvadite iz tiganja i okrenite na pripremljenoj ploči ili velikom tanjiru da se ohlade.
3. Prepržite isečenu papriku pet minuta na tiganju. To isto možete da uradite i sa rasečenim čeri paradajzom, a ako imate manji čeri paradajz – nije neophodno.
4. Prelijte palačinku s pečenim komadima paprike, posolite i pobiberite, pa je onda savijte ili zamotajte.
5. Pre posluženja pospite palačinke sa komadićima sveže paprike, dodajte koji čeri paradajz, pospite svežim peršunom.
6. Oni koji nisu na dijeti mogu da obogate palačinke i komadićima šunke.
Kurir.rs/Lena/B.M.
Bonus video: