Imamo ideju za današnji ručak

MUSAKA S PREZLAMA: Red krompira, red mesa, malo začina, mleka i jaja, I ETO UKUSNOG OBROKA (RECEPT)

Foto: Profimedia

Svaki dan isto pitanje: "Šta da kuvam danas". Da se ne biste mnogo vrteli oko šporeta, neka pola posla odradi rerna, a predlažemo vam da napravite ukusnu i sočnu musaku. Znate već, nju niko ne odbija...

Sastojci:

1/2 kg mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

1 kg krompira

1 pavlaka

2 jajeta

100 g prezle

šolja mleka

malo ulja

biozačin, so, biber

Priprema:

1. Na malo ulja ispržiti luk, a zatim u to dodati meso i začiniti po ukusu.

2. Očišćen i na kolutove isečen krompir posoliti i ostaviti desetak minuta da pusti višak vode, koju potom treba ocediti.

3. U podmazanu posudu staviti polovinu krompira, koji se pospe polovinom prezli. Zatim na to izručite uprženo meso, a na njega dodajte ostatak prezli i kiselu pavlaku. Složiti ostatak krompira i staviti sve u rernu da se peče oko 40 minuta.

4. Na kraju jelo zalijte sa dva umućena jajeta i šoljom mleka i dopecite još 10 minuta.

Savet: Da bi meso ostalo mekano, začin dodajte na kraju, kad se meso dobro proprži sa lukom.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija