Neverovatno lako se ovo lako pravi, a odličan je način da vaši ukućani pojedu više karfiola, a da nije onaj iz turšije. Zasucite rukave, krećemo...
Sastojci:
1 glavica karfiola
100 g maslaca
80 g kačkavalja
2 jajeta
1 čaša mleka
1 kašika brašna
biber, so
peršunov list
Priprema:
1. Karfiol podelite na cvetiće i vrlo kratko kuvajte u slanoj vodi (od pet do 10 minuta). Ocedite ga i poređajte u pogodnu vatrostalnu posudu.
2. Izvadite maslac iz frižidera da omekša, pa ga umutite s pripremljenim jajima, mlekom i brašnom. U sve to dodajte biber, so i sitno seckani peršunov list. Dodajte i deo pripremljenog izrendanog kačkavalja. Tako sjedinjenu masu prelijte preko poređanog karfiola. Protresite posudu da preliv fino prekrije sav karfiol.
3. Stavite u rernu da se peče nekoliko minuta. Izvadite jelo iz rerne, pa odozgo narendajte preostali kačkavalj. Vratite u rernu i poslužite kad porumeni.
(Kurir.rs/ N.B.)
Bonus video: