Pileći takosi su dobri kao ručak ili užina, a njihov najveći šarm je što se veoma lako spremaju što je idealno ako nemate mnogo vremena.
Ovo jelo se veoma jednostavno i lako priprema, a veoma je ukusno i odličan izbor za jelo na brzinu. Pileći takos uvrstićete u jedno od omiljenih jela onog trenutka kada osetite njegov ukus.
Sastojci
tortilje
500 g pilećeg filea
150 g grčkog jogurta
luk, paradajz, papričice, rukole, prešun
limunov sok
dve kašike senfa
dve kašike majoneza
dve kašike ajvara
dve kašike kečapa
Priprema
Pileći file marinirati u pikantnoj marinadi 30 minuta, pa ga ispeći u tiganju. Pržite ih sa obe strane na srednjoj temperaturi kako bi postigli mekano i sočno meso.
Salsu pripremite od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka. Potom napravite tzv. beli sos tako što ćete pomešati dve kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneza. Zatim u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.
Da biste dobili crveni sos potrebno je pomešati dve kašike ajvara, dve kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodati malo soli. Zatim isecite meso na komade, a potom blago grilujte tortilje pa ih punite salsom, sosevima i mesom.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: