GURMANSKA SALATA OD BORANIJE: Neobična kombinacija namirnica koju zaista VREDI ISPROBATI, a mnogo lako se pravi! (RECEPT)
Niste voleli boraniju kad ste bili mali, ali se danas, na sreću, situacija promenila. Jasno vam je da je ovo povrće, zbog vlakana koje sadrži, odlično za organizam, kuvano je takođe odlično, ali i u ovoj varijanti će vam se dopasti.
SASTOJCI:
1/2 kg boranije
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
200 g slanine
peršun
vinsko sirće
ulje
so, biber
PRIPREMA:
1. Očistite boraniju, iseckajte je napola, a zatim je stavite u tiganj i dinstajte na malo vode i ulja. Kada omekša, posolite je i pobiberite pa nakon nekoliko minuta ocedite.
2. Isecite slaninu na komadiće i kratko pržite u suvom tiganju dok ne porumeni, a potom je, zajedno sa masnoćom koju je pustila, sipajte preko boranije.
3. Tome dodajte sitno iseckan crni i izgnječen beli luk i peršun i, za kraj, začinite po ukusu vinskim sirćetom.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: