Ne može lakše
BANANE S MEDOM I CIMETOM: Kad vam se jede nešto slatko, a nemate vremena da pravite kolače, ISKORISTITE OVO VOĆE (RECEPT)
Neki kažu da je poreklo ovog deserta sa Tajlanda, neki tvrde da je iz Kine, a nama je sasvim nebitno odakle je jer je odličan je, lak za pripremu, a za njega vam ne treba mnogo novca.
Foto: Profimedia / Nadya So
SASTOJCI:
2 banane
40 g margarina ili maslaca
cimet
smeđi šećer
med
limun
PRIPREMA:
1. Oljuštite banane, prepolovite ih po dužini i umočite u limunov sok da bi zadržale prirodnu boju.
2. U zagrejan tiganj ubacite margarin, malo cimeta i smeđeg šećera. Sve to zajedno mešajte i dodajte prepolovljene banane koje ćete u toku prženja prelivati masom u kojoj se dinstaju.
3. Nakon pet minuta izvadite banane i servirajte ih na tanjir, a potom preko njih prelijte malo meda ili čokolade, a možete ih ukrasiti i šlagom.,
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: