Priprema pilećeg mesa može biti prava noćna mora, naročito ako ste početnik. Sočni batak ili belo meso lako se može pretvoriti u suvo i tvrdo meso. Kako biste izbegli ovaj neukusni problem, donosimo vam mali trik, zahvaljujući kojem će pileći ražnjići biti sočni i ukusni. Tajna je u foliji i slanini.
Profimedia
Sastojci:
- 600 g bataka bez kostiju
- 3 crna luka
- Nekoliko listova pančete
- 150 g kisele pavlake
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
Shutterstock
Priprema:
- Meso isecite na sitnije komade, a luk isecite na kolutove.
- Pomešajte, pa dodajte pavlaku i začine. Dobro promešajte i marinirajte pola sata.
- Zatim štapiće za ražnjiće malo pokvasite, pa stavite komad mesa uvijen u pančetu, pa komad luka i tako do kraja.
- Ražnjiće stavite u vatrostalnu činiju, pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko sat vremena.
(Kurir.rs)