NE VOLITE DA PROVODITE VREME U KUHINJI? Isprobajte ove TRIKOVE i OBOŽAVAĆETE da kuvate! Evo šta treba da uradite
Bez obzira da li pripadate grupi koja uživa da provodi vreme u kuhinji, ili se užasavate svakog trenutka dok spremate obroke za svoju porodicu ili sebe, nekoliko trikova će definitivno svima vama olakšati ovaj posao.
Vaša kuhinja je sigurno ispunjena raznim spravama i alatkama namenjenim da ono što treba da obavite učine jednostavnijim. Međutim, postoji nešto posebno u korišćenju predmeta za domaćinstvo kako bi priprema namirnica, kuvanje i čišćenje bili brži i efikasniji.
Evo jednostavnog trika koji će učiniti da voće koje ste nabavili duže ostane sveže.
Predstavljen je na blogu Recipe To Cook, a uključuje korišćenje lako dostupnog sastojka limuna! Isprobajte: u svaku kesu ili činiju sa voćem koje niste stigli da pojedete, a možda ste ga i previše kupili, stavite nekoliko kriški limuna. Održaće voću svežinu, a veliku razliku u njihovom stanju ćete brže uočiti ako pokraj neke voćke izostavite ovaj citrus: brže će potamneti, smežurati se i propasti.
Mleko ćete produžiti vek trajanja ako ga čuvate na srednjoj polici u frižideru, a ne u vratima, što radi većina od nas. Takođe, zamrzavanjem soka i nekog drugog pića u kockice leda osiguraćete da ne propadnu, a imaćete i spremno ohlađeno piće taman kad vam zatreba.
Isprobajte i ovaj trik: kad hoćete da kuvate jaja, prethodno ih potopite u sirće, neka tako odstoje pet do deset minuta. Ljusku ćete posle oguliti kao od šale!
Još jedan trik je dobrodošao kada je u pitanju priprema tvrdo kuvanih jaja. U šerpu sipajte vodu, so i sirće, a tek kada tečnost proključa pažljivo spustite jaja u nju i kuvajte oko 14 minuta.
A dok se spremaju jaja, sipajte tečnost za pranje sudova u bocu sa raspršivačem, najbolje u neku u kojoj vam je stajao tečni sapun. Raspršivač sa doziranjem će olakšati posle čišćenje posuđa koje ste upotrebili za kompletan obrok, posebno tiganja i lonaca. Odmah će se podjednako rasporediti po njima, natopiti sve površine, najviše tamo gde treba i brže očistiti, bez dugog ribanja i trljanja.
Kurir.rs/Mirror/B.M.
Bonus video: