KULINARSKI TRIK DŽEJMIJA OLIVERA KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako da vam ULJE ne napravi HAOS po kuhinji! Vrlo je JEDNOSTAVNO

Profimedia

Svetski poznati kuvar, Džejmi Oliver, podelio je jedan koristan savet za sve one koji kuvaju.

Naime, prilikom prženja hrane često se dešava da ulje prska, što može da napravi nered u vašoj kuhinji, a kapljica vrelog ulja na koži i te kako može biti bolna.

Kako biste sprečili prskanje ulja, poznati kuvar Džejmi Oliver predlaže da u ulje dodate malo soli pre prženja.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

So u hladnom ulju će sprečiti prskanje kada se ono zagreje, ali još jedna stvar je jako bitna - trebalo bi dobro da osušite hranu pre prženja, tako da na površini nema kapljica vode.

On takođe preporučuje da za prženje koristite dublji tiganj, a ako takav ne posedujete u svom domaćinstvu, koristite šerpu.

Više od 20 godina Oliver je jedno od najpoznatijih imena televizijskog kulinarstva. Poznat kao vrsni kuvar, biznismen i čovek širokog srca. On često deli savete o kulinarstvu pratiocima na društvenim mrežama, ali i tokom emisija.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:43
NARODNA KUHINJA SPAS ZA 560 PORODICA I 340 DECE IZ KRAGUJEVCA: Nemam od čega da živim, niti da uzmem lekove (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija