Svetski poznati kuvar, Džejmi Oliver, podelio je jedan koristan savet za sve one koji kuvaju.
Naime, prilikom prženja hrane često se dešava da ulje prska, što može da napravi nered u vašoj kuhinji, a kapljica vrelog ulja na koži i te kako može biti bolna.
Kako biste sprečili prskanje ulja, poznati kuvar Džejmi Oliver predlaže da u ulje dodate malo soli pre prženja.
So u hladnom ulju će sprečiti prskanje kada se ono zagreje, ali još jedna stvar je jako bitna - trebalo bi dobro da osušite hranu pre prženja, tako da na površini nema kapljica vode.
On takođe preporučuje da za prženje koristite dublji tiganj, a ako takav ne posedujete u svom domaćinstvu, koristite šerpu.
Više od 20 godina Oliver je jedno od najpoznatijih imena televizijskog kulinarstva. Poznat kao vrsni kuvar, biznismen i čovek širokog srca. On često deli savete o kulinarstvu pratiocima na društvenim mrežama, ali i tokom emisija.
(Kurir.rs)
Bonus video: