Umesto borovnica možete koristiti i drugo voće tipa višnje, jagode, ribizle, kajsije... Poslužite desert koji je osvojio srca mnogih sladokusaca.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 čaše griza
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša brašna
- 300 g borovnica
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. U jednu posudu pomešati brašno, griz i prašak za pecivo.
2. Izmutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom da pobeli. Zatim dodati ulje, pa naizmenično dodavati jogurt i mešavinu brašna i griza. Sve lepo sjediniti.
3. Sipati testo u priprmljene korpice za mafine. Na svaki mafin preko testa stavljati po tri-četiri borovnice.
4. Staviti mafine da se peku oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepni.
5. Po želji, istopiti čokoladu pa prelijte preko mafina. Ostaviti da se lepo ohladi pa poslužiti.
(Kurir.rs)