Njoke od krompira možete da pripremate na bezbroj načina, a mi vam donosimo recept koji je provereno ukusna i aromatična. Ovo je idalno rešenje za ručak ako nemate puno vremena, a želite da pripremite nešto zaista ukusno.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g slanine
- 3 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- svež bosiljak
Priprema:
1. U šerpu sipajte pola litre vode i so, pa stavite njoke da se kuvaju. Sklonite šerpu s ringle kada voda proključa, pa procedite njoke.
2. Tiganj stavite na ringlu da se zagreje, pa dodajte sitno iseckanu slaninu, beli luk, so, biber i bosiljak, pa sve promešajte.
3. Vodite računa da luk ne zagori, jer bi to moglo da pokvari ukus.
4. U tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte izrendani kačkavalj. Mešajte dok se kačkavalj ne istopi.
5. Ubacite skuvane njoke u sos i sve dobro sjedinite.
(Kurir.rs)