Teško je zamisliti bilo koji praznik ili proslavu u Srbiji bez ove salate. Zbog toga je mnogi zovu kraljicom trpeza
Ruska salata je laka za pripremu, a sastojci nisu skupi. Domaćice je često naprave previše, pa danima imaju rusku salatu u frižideru. O tome treba posebno voditi računa, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneze, kuvanog krompira i mesa koje ste koristili, postoji šansa da se brzo pokvari.
Prvo o čemu treba voditi računa je da je uvek čuvate u frižideru. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.
Ruska salata bi trebalo uvek da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara. Mada se često može pročitati da je njen rok trajanja pet dana, ipak je najbolje da se potroši u roku tri dana i da se čuva na temperaturi od oko četiri stepena Celzijusa.
(Kurir.rs)
Bonus video: