Patlidžan ima jak i specifičan ukus, zato većina ljudi i izbegava da ga jede. Ako ga napunite pire krompirom, pa urolate i na kraju pospete sirom i zapečete, napravićete jelo kojem niko neće reći ne.
Različite namirnice ublažiće jak ukus patlidžana, pa će čak i deca pristati da ga jedu.
Profimedia
Sastojci: - 2 patlidžana
- 15 ml maslinovog ulja
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice origana
- 3 velika kuvana krompira (500 g)
- 200 g mocarele
- 2 kašike prezli
Profimedia
Priprema:
- Patlidžan isecite uzduž na tanke listove.
- Pomešajte maslinovo ulje, kašičicu belog luka u prahu, so, kašičicu origana i premažite patlidžan sa obe strane.
- Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
- Krompir skuvajte, pa ispasirajte, a zatim dodajte rendanu mocarelu (100 g), kašičicu origana i kašičicu belog luka u prahu.
- Dobro sjedinite, pa oblikujte valjak i stavite na krišku patlidžana. Urolajte.
- Tepsiju premažite uljem, poređajte patlidžan i zabodite čačkalicu u svaki. Pospite prezlama i rendanom mocarelom (100 g). Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta.
(Kurir.rs)