POSLUŽITE IH TOPLE: Pohovane palačinke sa pečurkama kojima niko neće odoleti (RECEPT)

Profimedia

Pohovane palačinke su idealan doručak, jake i kalorične, mada umeju da posluže i kao večera uz šolju jogurta. Malo više posla i truda oko jednog jela ali rezultat je preukusan. Verujemo da svi već znate kako se prave, a mi vam donosimo ideju za punjenje koju morate da probate.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 10 palačinki

Za punjenje:

  • 150 g šunke
  • 200 g pečuraka
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike pavlake
  • kečap
  • so, biber

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Ispecite palačinke. Naseckajte pečurke i prodinstajte na ulju, sa malo soli i bibera. Dinstajte ih dok sva voda koju su pustile ne ispari.
  2. Svaku palačinku namažite kečapom i pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.
  3. Savijte ih sa svake strane tako da sastojci ne ispoadaju i urolajte.
  4. U tanjire posebno sipaje, brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku palačinku uvaljajte tim redom, pa ih lagano spuštajte u dublji tiganj sa zagrejanim uljem.
  5. Pržite ih sa obe strane. Služite ih uz dodatak tartar sosa ili po želji.

(Kurir.rs)

This browser does not support the video element.

03:32
PALAČINKE PLIVALE U MASTI: Kuvar Raša sve UPROPASTIO Izvor: Kurir televizija