UKUĆANI ĆE IH OBOŽAVATI
POSLUŽITE IH TOPLE: Pohovane palačinke sa pečurkama kojima niko neće odoleti (RECEPT)
Pohovane palačinke su idealan doručak, jake i kalorične, mada umeju da posluže i kao večera uz šolju jogurta. Malo više posla i truda oko jednog jela ali rezultat je preukusan. Verujemo da svi već znate kako se prave, a mi vam donosimo ideju za punjenje koju morate da probate.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 10 palačinki
Za punjenje:
- 150 g šunke
- 200 g pečuraka
- 200 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike pavlake
- kečap
- so, biber
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 200 g prezli
Foto: Profimedia
Priprema:
- Ispecite palačinke. Naseckajte pečurke i prodinstajte na ulju, sa malo soli i bibera. Dinstajte ih dok sva voda koju su pustile ne ispari.
- Svaku palačinku namažite kečapom i pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.
- Savijte ih sa svake strane tako da sastojci ne ispoadaju i urolajte.
- U tanjire posebno sipaje, brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku palačinku uvaljajte tim redom, pa ih lagano spuštajte u dublji tiganj sa zagrejanim uljem.
- Pržite ih sa obe strane. Služite ih uz dodatak tartar sosa ili po želji.
(Kurir.rs)