NE DOZVOLITE DA VAM BUĐ ZAČINI JELO! Ovo kuhinjsko pomagalo redovno i detaljno ČISTITE da ne izazove DAR-MAR u stomaku
Okom nevidljivi ostaci hrane mogu da vam upropaste jelo koje spremate, ali i da izazovu dar-mar u vašem stomaku!
Mnogi posle upotrebe blendera, danas nezamenljivog kuhinjskog pomagala, samo ga properu ili istresu suvi sadržaj, prebrišu ga i - debelo pogreše. Evo kako pravilno treba da ga održavate da se u njemu ne bi nakupljala štetna buđ.
Ponekad razne tečnosti prodru u šupljine i pukotine, posebno na dnu posude, pa tu "procveta" obilje bakterija. Ako se odlučite za korišćenje sode bikarbone, pomešajte je s vodom u razmeri 1:1, sipajte deo u blender i uključite ga na minut. Rešićete se neprijatnih mirisa koji se vremenom nakupe! Rastvor potom isperite i krenite sa detaljnim čišćenjem. Ne zaboravite da blender isključite iz struje!
Skinite pokopac s posude i odvojte stakleni deo od kućišta s motorom. Pazite na oštrice, jer i njih treba da odvojite. Kad blender rastavite na komade, posudu operite toplom vodom i deterdžentom za pranje posuđa. Dobro je isperite i ostavite da se osuši.
Operite i ostale, sitnije delove, a kućište blendera pažljivo prebrišite isceđenom, toplom krpom (u njega nipošto ne sme da uđe voda). Na isti način prebrišite i kabl (proverite ima li na sebi oštećenja!).
Kad sve to uradite, sastavite ga i - blender je spreman za korišćenje.
Kurir.rs/Lena/B.M.
Bonus video: