ISPECITE BELI LUK U RERNI: Njegova aroma i ukus učiniće da i najdosadnije jelo bude ukusnije, ODUŠEVIĆETE SE UKUSOM (RECEPT)
Jedan od najjednostavnijih fantastičnih ukusa iz kuhinje jeste ukus pečenog belog luka. Priprema je vrlo jednostavna, a možete ga i čuvati dva-tri dana u frižideru.
Samo pazite, ako nakon tog obroka planirate da se ljubite, poželjno je da je i druga osoba isto kao i vi jela beli luk.
Sastojci:
4 glavice belog luka maslinovo ili suncokretovo ulje so
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Očistite beli luk od spoljašnje ljuske (ali svaki čen treba da ostane u svojoj kori), isecite ga nožem pola centimetra od vrha glavice, pokapajte uljem i posolite (neki na njega stave i malo meda, to mu daje slatkast ukus). Stavite ga u pleh na papir za pečenje ili ga zamotajte u foliju tako da u paketić ne ulazi vazduh i pecite 45-60 minuta, dok ne omekša i poprimi zlatnosmeđu boju. Kad je gotov, mekan je i lako ga je istisnuti iz opne. Neka se malo ohladi pre posluživanja.
Sa čim ga možete kombinovati?
Pomešajte ga s maslacem ili biljnim namazima, koristite ga u sendvičima, sjajan je kao dodatak sosevima za testeninu, ili njime jednostavno premažite hleb.
Možete ga dodati i u pire krompir ili jednostavno izgnječiti i mazati preko pečenog ili prženog komada mesa.
I zapamtite, nema ništa zdravije od belog luka. Savršenstvo od namirnice.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: