Novak Đoković se nalazi u Bosni i Hercegovini u poseti Bosanskim piramidama.
Đoković je iskoristio priliku pa se u opuštenoj atmosferi družio sa Semir Osmanagićem i profesionalnim šefom kuhinje Safetom Sajom Salihovićem.
"Novak dolazi već dugo u Visoko, prijaju mu sredina ovde i energija, naišao je na ljude koji mu odgovaraju, voli i moju hranu, jer mu uvek ponudim nešto novo što ga oduševi. On je vrhunski čovek, vrhunski sportista i neverovatno je kakav odnos ima sa ljudima, a mi u Bosni to cenimo. Svi ljudi u ovom okruženju treba tako da se ponašaju, da se u ovom našem okruženju ljudi više podržavaju i da zajedno izađemo iz problema u kojima smo se našli", rekao je Safet Salihović za "Telegraf".
Zatim je konkretno opisao i šta je pripremio Đokoviću.
"Nije bila klasična večera organizovana, već više nešto opuštenije za društvo. Pošto se sada bavim "street food" hranom, ponudio sam mu vrhunski "street food" u okviru onoga što on jede.
" Za predjelo je bila supica na vegetarijanskom bujonu, sa batatom, cveklom, batak tikvicom i orasima. Na makrobilju, brokoliju i rotkvici napravljen je tofu sa gljivama, bilo je tu i vege pecivo. Zatim bezglutenske tortilje, "čili kon karne" na vege bazi. Veganski burger sa pecivom od artičoka, lana i rižinim brašnom, sa veganskom pavlakom i veganskim majonezom. Za dezert je bio kolač bez šećera, od maka, ribizle i čokolade, serviran na javorovom sirupu, a za piće je bio kambuči - fermentirani zeleni čaj", objasnio je Salihović
Kurir sport / Telegraf