EM JE MIRISAN, EM ZDRAV: Dodate li samo jedu kašičicu CIMETA u jelo ili napitak, učinićete mnogo za svoje zdravlje, a evo i zašto!

Shutterstock

Cimet je jedan od najomiljenijih začina kuvara širom sveta. Pored toga što daje prelepu aromu svakom obroku, ovaj začin ujedno je i veoma zdrav za organizam.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Cimet pomaže obolelima od dijabetesa, gastritisa, povišenog holesterola i različitih vrsta infekcija i upala. Takođe, preporučuje se i ljudima koji žele da smršaju, onima koji žele da poboljšaju aktivnost mozga, kao i ženama za ublažavanje menstrualnih tegoba.

Za sve te pozitivne efekte cimeta možemo da zahvalimo njegovim sastojcima poput antioksidanata i fenola.

Profimedia 
foto: Profimedia

Zato kada sledeći put budete pravili pitu od jabuka ili sutlijaš, pa i čaj, nemojte štedeti cimet dok ih posipate. A odličan je i pomešan s medom kao namaz na hleb.

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:49
ZAČIN I UKRAS, A ZARADA ODLIČNA! Možete i sami da uzgajate najtraženije začinsko i dekorativno bilje (KURIR TV)  Izvor: Kurir TV