Carska pita je izuzetno popularna u Srbiji, jer se priprema brzo i vrlo jednostavno, a za razliku od proje sadrži povrće, šunku, više vrsta sireva i mnoge druge sastojke po želji.
Ako ste ljubitelj pikantnijih ukusa i gurmanskih specijaliteta, umesto šunke dodajte slaninu, a običan, kravlji sir zamenite fetom.
Profimedia
Sastojci:
- 4 jajeta
- 450 ml mleka
- 550 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 50 g putera
- 280 g slanine
- 2 struka mladog luka
- 200 g feta sira
Shutterstock
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom. Zatim dodajte so, mleko, istopljeni puter i brašno sa praškom za pecivo.
- Dobro promešajte i dodajte sitno seckani mladi luk, slaninu i feta sir.
- Nauljite tepsiju i pospite brašnom. Sipajte dobijenu smesu.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: