PREDLOG ZA RUČAK OD KOG KREĆE VODA NA USTA: Pasulj sa kiselim kupusom i rebarcima je uvek ODLIČAN izbor! (RECEPT)
Pasulj je preporučljiv u ishrani bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost i jako je hranljiv.
Ovaj stari srpski recept sa kiselim kupusom odličnog je ukusa, a nije težak za pripremu, pa će i početnici u kuhinji zablistati!
Sastojci:
300 g žutog pasulja
300 g kiselog kupusa ribanca
veća glavica crnog luka
3 čena belog luka
200 g slanine
500 g suvih rebara
2 kašike slatke paprike
2 krompira
Priprema:
1. Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte.
2. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju.
3. Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte.
4. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša.
5. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.
(Kurir.rs)