Rumeni, hrskavi, kroketi su veoma ukusno predjelo, ili prilog uz glavno jelo od mesa.
Spolja imaju hrskavu koricu, a iznutra su mekani i kremasti, baš kao svaki pire krompir.
Kroketi se tradicionalno prže u dubokom ulju, ali začudo ne upijaju ga mnogo. U Italiji su izuzetno popularna ulična hrana.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 g parmezana
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 80 g prezli
- 50 g griza
- 300 g kukuruznog brašna
- 200 g feta sira
Shutterstock
Priprema:
- Skuvajte krompir i ispasirajte, a zatim dodajte jaja, prezle, griz, parmezan, seckani peršun, so, biber i beli luk. Dobro sjedinite.
- Fetu isecite na kocke, a onda uzmite malo smese, oblikujte pljeskavicu, stavite fetu i oblikujte krug.
- Malo spljoštite rukama i uvaljajte u kukuruzno brašno.
- Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede.
(Kurir.rs)