UZ PILETINU, RIBU ILI NEKI DOBAR UMAK: Kroketi od krompira punjeni sirom od kojih ide voda na usta (RECEPT)

Shutterstock

Rumeni, hrskavi, kroketi su veoma ukusno predjelo, ili prilog uz glavno jelo od mesa.

Spolja imaju hrskavu koricu, a iznutra su mekani i kremasti, baš kao svaki pire krompir.

Kroketi se tradicionalno prže u dubokom ulju, ali začudo ne upijaju ga mnogo. U Italiji su izuzetno popularna ulična hrana.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 100 g parmezana
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 80 g prezli
  • 50 g griza
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 200 g feta sira
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Skuvajte krompir i ispasirajte, a zatim dodajte jaja, prezle, griz, parmezan, seckani peršun, so, biber i beli luk. Dobro sjedinite.
  2. Fetu isecite na kocke, a onda uzmite malo smese, oblikujte pljeskavicu, stavite fetu i oblikujte krug.
  3. Malo spljoštite rukama i uvaljajte u kukuruzno brašno.
  4. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede.

(Kurir.rs)

This browser does not support the video element.

01:23
TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE! Izvor: Kurir televizija