Nikada ne potcenjujte moć različitih aroma na naš organizam!, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu novi-portal.com. Tu se navodi da neobičan miris lovora ima neverovatno umirujuće dejstvo po čoveka.
Iako se često koristi u kuhinji, on ima i mnoge druge korisne namene. Još su Grci u drevna vremena, piše portal, prepoznali lekovita svojstva lovora i koristili ga u medicini.
Lovor se odlikuje jakim protivupalnim i umirujućim svojstvima. To omogućuje, veruje se, između ostalog, borbu protiv epilepsije, ali i oslobađanje disajnih puteva.
Tvrdi se da lovor može pomoći i ukoliko imate visok krvni pritisak, nesanicu ili ste pod stresom, ali i onima koji žele da kontrolišu holesterol.
Da bi iskoristili njegove prednosti, možete ga konzumirati u jelima, kuvajući ga u ključaloj vodi ili ga pažljivo zapaliti u jednoj šerpici.
Ukoliko je nešto krene kako ne valja, pa se odlučite za ovo potonje, dim će se postepeno širiti prostorijom,vi ćete nakon nekoliko minuta primetiti da ste opušteniji i raspoloženiji. Sve probleme ćete tada, navodno, sagledati realnije i smirenije. I ne zaboravite da u toj opuštenosti vodite računa da slučajno neki plamičak ne izazove požar!
Kurir.rs/Novi-portal