IDEALNA ZA PROLEĆE
TANJIR PUN ZDRAVLJA: Fina kremasta čorba od ŠARGAREPE koju vole čak i oni koji ne vole POVRĆE (RECEPT)
Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za ručak i večeru.
Krem čorbu od šargarepe lako je napraviti, vrlo je hranjiva, sa prijatno začinjenim notama, u skladu sa slatkoćom šargarepe.
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 krompir
- 1 praziluk
- 1 l bujona od povrća
- maslinovo
- ulje so, biber, svež peršun
Foto: Zorana Jevtić
Priprema:
- Svo povrće očistite i iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite naseckani luk.
- Nakon nekoliko minuta dodajte praziluk, krompir i šargarepu i pomešajte s ostalim sastojcima.
- Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, a potom dodajte bujon i ostavite da se kuva oko pola sata.
- Nakon toga usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, pa začinite.
(Kurir.rs)
Bonus video: