PRŽENE, NE KUVANE! Napravite DOMAĆE njoke za 15 minuta i oduševite ukućane: Potrebno je malo sastojaka, a spremaju se ULTRA LAKO!

Shuttestock

Za prave, italijanske, domaće njoke je potrebno tako malo sastojaka, lako se prave, a imaćete prilog ili jelo koje možete da kombinujete na mnoštvo načina.

Donosimo vam recept za njoke koje ćete obožavati.

Promo 
foto: Promo

Sastojci: 300 g krompira 2 kašike brašna 1 kašika kukuruznog skroba 1/3 kašičice soli 1/3 kašičice bibera

Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Krompir skuvajte, pa ispasirajte kao za pire.
  2. U krompir dodajte brašno, skrob, so i biber i umesite testo.
  3. Na pobrašnjenoj površini od testa oblikujte valjak ili rolat 1 cm debiljine, a zatim isecite na komade dužine 4 ili 5 cm.
  4. Po sredini ih pritisnite viljuškom da ostanu tri trake. Stavite u vrelo ulje i pržite oko 5 minuta.
  5. Stavite na ubrus da se ocedi i poslužite.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:51
Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač Izvor: Kurir televizija