Za prave, italijanske, domaće njoke je potrebno tako malo sastojaka, lako se prave, a imaćete prilog ili jelo koje možete da kombinujete na mnoštvo načina.
Donosimo vam recept za njoke koje ćete obožavati.
Promo
Sastojci: 300 g krompira 2 kašike brašna 1 kašika kukuruznog skroba 1/3 kašičice soli 1/3 kašičice bibera
Profimedia
Priprema:
- Krompir skuvajte, pa ispasirajte kao za pire.
- U krompir dodajte brašno, skrob, so i biber i umesite testo.
- Na pobrašnjenoj površini od testa oblikujte valjak ili rolat 1 cm debiljine, a zatim isecite na komade dužine 4 ili 5 cm.
- Po sredini ih pritisnite viljuškom da ostanu tri trake. Stavite u vrelo ulje i pržite oko 5 minuta.
- Stavite na ubrus da se ocedi i poslužite.
(Kurir.rs)
Bonus video: