kremasto
PRSTE DA POLIŽEŠ KOLIKO JE SOČNO I UKUSNO: Zapečeno belo meso sa krompirom u bešamel sosu ostaviće sve bez teksta! (RECEPT)
Ako nemate ideju šta da pravite za ručak, pred vama je jednostavno rešenje. Krompir i meso zapečeni sa bešamel sosom, u koji obavezno dodajte sir. On će ga malo zgusnuti i daće poseban šmek, pa ćete lakše servirati.
Izuzetno se lako pravi i svakoj domaćici će uspeti iz prvog pokušaja.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
400 g pilećeg filea
1 crni luk
3 krompira
1 mladi luk
1 paradajz
Za preliv:
2 kašike brašna
50 g putera
600 ml mleka
300 g sira
muskatni oraščić
Foto: Profimedia
Priprema:
- Meso isečeno na kockice propržite. Dodajte seckani luk, mladi luk, krompir i začinite.
- Dinstajte poklopljeno na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
- Kolutove paradajza poređajte na dno tepsije. Preko sipajte meso i krompir.
- Na ulju i puteru kratko propržite brašno. Sipajte mleko i kuvajte još 2 minuta.
- Posolite, pobiberite, dodajte rendani muskatni oraščić i rendani sir i ostavite još kratko na šporetu. 6. Sipajte u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: