Savršena kombinacija ukusa, koja će spojiti lepo i korisno - zdrav obrok i uživanje. Pirinač, orašasti plodovi i spanać daće vam energiju i dobro zasititi.
Rižoto zahteva malo više vremena za pripremu, ali svakako vredi biti strpljiv.
Shutterstock
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 1 veza seckanog svežeg peršuna
- 2 kašike iseckanih listova bosiljka
- 50 g orašastih plodova (orasi, bademi, lešnici, po želji)
- 100 g kačkavalja
- 200 g očišćenog spanaća
- bujon ili voda u kojoj je rastvorena kocka za supu
- ulje, so, biber
Thinkstock
Priprema:
- Spanać i bosiljak usitniti u blenderu, zatim dodati orašaste plodove i samleti da se sve lepo sjedini.
- Zagrejati ulje, dodati oprani pirinač i pržiti dok ne postane proziran, naliti vruć bujon i mešati.
- Povremeno dolivati tečnost, odnosno čim je pirinač upije.
- Kada je pirinač na pola gotov, dodati usitnjeni spanać, bosiljak i orašaste plodove i nastaviti sa kuvanjema. Začiniti po ukusu.
- Na kraju dodati kačkavalj i mešati da se sir ne otopi, zatim poklopiti na par minuta.
- Posuti usitnjenim peršunom.
(Kurir.rs)
Bonus video: