RECEPT
UKUSNA ČORBA OD SOČIVA: Tanjir pun vitamina i minerala!
Zdrava i ukusna čorba bez mesa, koju ćete pripremiti brzo i jednostavno. Sočivo je izuzetno zdravo i obiluje mineralima i vitaminima (gvože, magnezijum, fosfor, mangan, cink i kalijum) kao i biljnim proteinima.
Ova posna ukusna čorba je dobar izbor i za sve one koji su na veganskoj ishrani, kao i za one na Hrono ishrani.
Foto: Shutterstock
Sastojci: 1 šolja sočiva, 1 glavica luka, 2 šargarepe, 1 šolja pasiranog paradajza, 2 kašike brašna, 3 kašike ulja, čen belog luka, suvi začin, čili prah
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.
- Ocedite, prelijte duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta.
- Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka i šargarepu pa propržite kratko dolivajući po malo vode.
- Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom.
- Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da malo odstoji.
(Kurir.rs/Lepaisrećna)